• General
  • Itinerariu
  • Excursia include
  • Pareri
  • Intrebari
          Aceasta este localizată în municipiul Brașov, între străzile Cerbului și Poarta Șchei. Este un loc minunat datorită mărimii sale. Strada Sforii este cea de a treia cea mai îngustă stradă a Europei (după Spreuerhofstraße din Germania care are o lățime cuprinsă între 31 și 50 cm și Parliament Street din Anglia cu o lățime aproximativă de 122 cm), cu o lățime de 125 cm.

Istoria străzii începe în secolul XVII, fiind inițial realizată pentru a facilita accesul pompierilor în caz de nevoie.
Si acest loc ca și multe altele are legenda sa care le prinde foarte bine îndrăgostiților. Se spune că în perioada medieval aici se ascundeau atât cuplurile pentru a se săruta în intimitate, cât şi tinerii îndrăgostiţi ai căror părinţi nu erau de acord cu relaţia lor. Legenda care a rezistat peste ani spune că tinerii îndrăgostiţi care se sărută pe Strada Sforii sunt destinaţi să rămână împreună toată viaţa.

În prezent, mii de turişti vin să vadă astăzi StradaSforii, fie atraşi de arhitectura din jur, fie din pură curiozitate. Un lucru este cert: este unul dintre cele mai fotografiate locuri din Braşov şi unul dintre locurile preferate pentru deja celebrul selfie.

Va asteptam propria poveste de iubire intre zidurile Strazii Sforii !

Share sau like daca ti-a placut articolul:
error

Nu sunt detalii.

Nu sunt detalii.

Share sau like daca ti-a placut articolul:
error

There are no reviews yet.

Fii primul care lasă un review la “Strada sforii – Brașov”

Nu sunt detalii