• General
  • Itinerariu
  • Excursia include
  • Pareri
  • Intrebari

Sursa: Cronicarii digitali

Istoria acestui muzeu incepe in anul 2000, an in care se infiinteaza asociatia non-profit Tram Club Banat, din care fac parte pe langa RATT si regiile de transport din Arad si Resita. Printre scopurile acestei asociatii se enumera conservarea tramvaielor istorice, utilizarea acestora in cadrului turismului urban durabil, dar si studierea istoriei transportului public din Timisoara. Ca urmare a eforturilor comune ale TCB si RATT, s-a dezvoltat treptat o colectie de tramvaie si cu specialisti ai regiei de transport, s-a reusit reabilitarea unora dintre aceste vehicule.

Dintre acestea sunt mentionate tramvaiele destinate transportului de persoane: vagonul tras de cai, vagoanele cu dubla comanda “Gemene”, vagonul motor Timis T1-62, vagonul Electroputere V 54 , vagonul ITB Vo58, trenul alcatuit din vagon motor + vagon remorca Timis 2, tramvaiul Duwag GT8 N dar si exemplarele utilitare: vagonul Lowry, vagonul cu plug pentru zapada si vagonul polizor. Tot datorita bunelor relatii existente, colectia muzeului s-a imbogatit cu cateva exemplare istorice donate de muzee similare din Austria. Dintre acestea pot fi remarcate vagoanele platforma ce au numerele de parc 6411 si 6010, primite ca donatie din partea Muzeului de tramvaie din Mariazell, precum si vagonul de transport persoane de tip L, donat de catre municipalitatea vieneza.

In privinta troleibuzelor si a autobuzelor, colectia muzeului a cunoscut o dezvoltare rapida odata cu intrarea in circulatie a noilor autovehicule cu podea joasa. In momentul actual, in cadrul muzeului se gasesc un numar de 10 troleibuze (de tip solo si articulate), din care cel mai vechi exemplar este fabricat in 1960, iar cel mai nou in 1996, precum si un numar de 3 autobuze. Muzeul a fost si gazda unor evenimente aniversare sau a unor zile speciale cum ar fi “Ziua transportatorului”, fiind des vizitat de grupuri de pasionati din tara si strainatate.

Share sau like daca ti-a placut articolul:

Nu sunt detalii.

Nu sunt detalii.

Share sau like daca ti-a placut articolul:

There are no reviews yet.

Fii primul care lasă un review la “Muzeul Corneliu Miklosi – Municipiul Timișoara”

Nu sunt detalii