• General
  • Itinerariu
  • Excursia include
  • Pareri
  • Intrebari

Sursa: Centrul National de Informare si Promovare Hunedoara

Denumita si cladirea ICSH, aceasta este situata in centrul vechi al municipiului Hunedoara și este una din cele mai reprezentative clădiri pentru istoria municipiului.

A fost construită în anul 1906 din cărămidă cu două etaje, având o suprafață de 2400 m pătrați și 40 camere, iar amenajarea interioară a clădirii a costat 30000 koroane.  În anii 60 – 70, combinatul siderurgic şi-a construit alte clădiri administrative, iar cea istorică a fost închiriată Întreprinderii de Construcţii Siderurgice Hunedoara, care a reuşit să o cumpere la începutul anilor ’90. ICSH avea, în anii ’70, aproximativ 20.000 de angajaţi, fiind întreprinderea care a construit, practic, combinatele siderugice de la Hunedoara Călan şi Aiud dar a contribuit semnificativ şi la extinderea combinatelor de la Oţelu Roşu, Reşiţa şi Călăraşi.

Hunedoara a fost singurul oraş din România construit aproape în întregime de altă entitate economică decât trustul de construcţii existent în fiecare judeţ. După 1995, întreprinderea a intrat într-un declin pronunţat, chiar dacă în 1993 şi 1994 era considerată drept lider absolut al constructorilor pe zona siderurgică şi unul dintre cei mai mari din ţară. Cu toate că avea încă de prin 1992 – 1993 contracte cu parteneri germani, în special pe sectorul construcţiilor metalice, ICSH a fost afectată direct de declinul mineritului de fier şi al siderurgiei.

Share sau like daca ti-a placut articolul:

Nu sunt detalii.

Nu sunt detalii.

Share sau like daca ti-a placut articolul:

There are no reviews yet.

Fii primul care lasă un review la “Administraţia Uzinelor de fier – Municipiul Hunedoara”

Nu sunt detalii